Marked på Torget i Stavanger

Nesten hver lørdag gjennom hele sesongen vil det være marked på Torget, og torgbodene vil bli fylt opp av lokale markedshandlere med lokale produkter. Her finner du tepper, kaffe, sjokolade, keramikk og mye, mye mer. Innhold vil variere fra helg til helg, men noen faste markedshandlere vil du etterhvert kjenne igjen.

Noen lørdager blir også Bondens marked Rogaland med, og da utvider vi markedet til hele Torget. Lunsjen kan du også ta på Torget hos noen av byens foodtrucks.
Bodene
Det er seks boder på Torget - bodene kan åpnes opp og brukes på begge sider og kan derfor benyttes av to markedshandlere på en gang. Det er også mulig å leie en hel torgbod og ha varer på begge sider. Inne i boden er det hyller som er 2,5 m brede og 0,5 m dype. I tillegg er det en stor skuff som er 1 m dyp og tåler mye vekt. To bord er også en del av interiøret.
I tillegg til å leie ut bodene legger vi til rette for å ha med egne telt og foodtrucks.

Betingelser
Vi ønsker at det skal være et variert tilbud på Torget som både henvender seg til lokalbefolkningen og til turistene. Produktene som skal selges i bodene, teltene og foodtruckene skal være av god kvalitet, ha en miljøvennlig (kortreist) profil og i hovedsak ha en lokal forankring.

Alle markedshandlerne vil bli vurdert etter disse kriteriene i tillegg til leieperiode og sammensetningen av markedshandlerne totalt. For å sikre en viss variasjon og fornyelse på markedene og en mer rettferdig fordeling av plasser for deltakerne kan man kun reservere samme torgbod i 2 uker. Det vil ikke være mulig å benytte samme bod hele sesongen.

Som markedshandler plikter man å ha åpent i åpningstiden som er fra kl. 11.00-16.00. Dersom man leier boden for hele uken må man ha åpent minimun torsdag-lørdag. Man skal holde boden og området rundt rent og ryddig i åpningstiden, og dersom noe blir ødelagt i bod eller telt må dette meldes inn til Stavanger Sentrum AS. Man forlater også boden i samme stand som man overtok den.

Leiepriser 2022
Alle priser er inkludert mva.

Ordinært lørdagsmarked:
  • Bod hverdag: 100,-
  • Bod/telt lørdag: 250,-
  • Egne telt/foodtrucks: 100,-

Siddisdager og andre større markeder:
  • Bod/telt: 375,-
  • Egne telt/foodtrucks: 250,-

NB: For foodtrucks som allerede har egne avtaler med Stavanger kommune gjelder andre priser.

Driver du med håndverk, produserer mat eller er kunstner og ønsker å selge produktene dine? Last ned søknadsskjema her og send inn til ragnhild@byen.no.

Har du spørsmål kontakt oss enten via epost post@byen.no eller per telefon 51 89 51 51.
 
Velkommen til marked på Torget - nesten hver lørdag i sommerhalvåret fra kl. 11.00-16.00!