Utstillere

Opplev magisk stemning når julemarkedet inntar byparken fra første helg i advent.

Her finner du full oversikt over våre utstillere, og hvem som er på plass de ulike helgene.
Se frem til å finne gavene og julestemningen blant dyktige håndverkere!

 

15.-18. desember

 
Alvekrystall
Alvekrystall selger håndlagde smykker, øredobber, armbånd og ringer. Bente bruker hovedsakelig materialer som polymer leire og resin som hun lager perler og smykkedeler av. Hun kombinerer gjerne med andre materialer som glass, stein, metall og lær. Hennes sønn Ravn Cotino lager også smykker for Alvekrystall og hans materiale er resin. På jakt etter en unik gave? Da drar du innom Bente!
 
 
Asta Maskoliuniene
Asta lager duftlys av naturlig og miljøvennlig soyavoks med aromatiske oljer. Hun lager også mange andre fine ting til hjemmet som duftepinner, såper og deilig duftende voks til vokssmelter. Dette passer perfekt som julegave til både familie og venner!
 
 
AvSusanne
Susanne er gjenbruksdesigner fra Stavanger som tilbyr unike produkter hovedsakelig av glass og porselen. Hun lager bl.a. nydelige stettfat som virkelig er «one of a kind»!
 
 
Baiba Grinhofa
Baiba sin hobby er såper! Hun bruker kun ingredienser av høy kvalitet med lukter og oljer fra Latvia, USA og Frankrike. Hun har allerede etablert seg godt i Stavanger, og mange kjenner henne fra før. Såpestykkene er små kunstverk som lukter aldeles nydelig. Perfekte julegaver til den som har alt!
 
 
Chili Chocolate
Chili Chocolate lager i år pop-up cafe i byparken hvor det serveres kaker fra Ryfylkebakeri, varm sjokolade, kaffe og selvfølgelig sjokolade fra deres egen produksjon. I tillegg har de et butikkhjørne med mange julegaver som smaker godt til både liten og stor. Chili Chocolate holder til i Søregata 27 hvor de lager alle produkter selv med utgangspunkt i den eksklusive sjokoladeråvaren fra Valrhona. Butikken drives av Asle & Katalin og Melissa & Anders. Ta turen innom både i Søregata og Byparken!
 
 
CID Mat AS
CID Mat AS tilbyr spanske churros av beste kvalitet på ulike arrangementer og festivaler i hele Norge, og nå finner du dem på julemarked i Byparken! Så hvis du vil ha noe varmt og søtt har de den perfekte desserten for hele familien, nemlig spansk churros med eller uten Nutellla servert med varm kaffe.
 
 
G.M.F Kreativ
Grete Mellem Frantzen har spesialisert seg på å lage personlige gaver. Hos henne kan du få tekst eller bilde av bilde av barn, barnebarn, bilen, hesten eller hunden på kopper, t-skjorter, handlenett, forklær eller vin-termoser. Kun fantasien setter grenser hos Grete!
 
 
Gordons Designer Pens og Alfred Hebing
Gordon håndlager nydelige penner i tre, akryl og andre naturlige materialer. Her finner du også håndlagde Sterling sølvsmykker med naturlige edelstener og håndbundne fiskefluer. 
Sammen med Gordon finner du Alfred Hebing som kreativt jobber med farget glass, smeltet glass og munnblåsing av glass, sammen med et utvalg av dekorasjoner laget i tre og malerier. Han byr på alt fra smykker og interiør til større kunstverk.
 
 
Irene's Håndarbeid & Design 
Håndarbeid og design er Irene sin store hobby – året rundt. Hun designer, quilter og syr blant annet Spencer-kjoler til barn, forklær, vesker, nett og mye mer. Hun broderer mye med broderingsmaskin og lager mye julepynt! Ellers strikker og hekler hun ulike plagg og produkter til både til barn og voksne. Allsidig dame med mye å by på!
 
 
iULL
Også i år kan du møte jentene fra iUll på markedet. iUll produserer lokalt i Stavanger, og her finner du nydelige ullplagg i merinoull. De har fokus på bærekraft i alle ledd. Alle plaggene kommer i mange forskjellige farger slik at du kan finne din yndlingsfarge som du vil bruke igjen og igjen, uavhengig av hva som er mote akkurat nå. Deres visjon er at «de gjør mennesker varmere». Noe som ikke bare betyr at de produserer nydelige ullplagg, men også at de hjelper mennesker tilbake i arbeidslivet på en god måte.
 
 
Keramikeren
Keramikeren sine produkter er laget med tanke på hverdagsbruk og med stor kjærlighet til leiren som materiale. Alle produktene er unike og kan settes i oppvaskmaskin, mikro-ovn og er ildfaste. Tove har verksted og utsalg på Hinna, men nå før jul er vi heldige og har henne med på julemarked!
 
 
Kimati AS
Hos Vetle i vognen «Crepetite» finner du nystekte crêpes, altså franske pannekaker med noe søtt eller salt på. Egg og ost, kalkunskinke og Jarlsberg, Nutella/banan eller sukker og kanel. Pannekakerøra lages i små porsjoner fra bunnen av, med bl.a. meierismør, mange egg og laktosefri melk. Et nydelig måltid enten du er på jakt etter en god lunsj eller noe søtt!
 
 
Kvivåg Gård
Kvivåg Gård er et småbruk oppi heia i Sokndal. Her driver de med hest, nisjeproduksjon av kjøtt, har diverse gårdsaktiviteter gjennom året og de bruker naturen til å lage masse flott julepynt som de tar med seg til julemarkedet!
 
 
Ledaal Teppeveveri 
Ledaal Teppeveveri tar med seg solide ull- og vevde produkter. Disse blir laget av 100% naturlige materialer som ull, lin og jute på vårt veveri i Stavanger.
 
 
Merete Kristoffersen
I boden til Lillemor og Knerten kan du finne produkter som er strikket eller sydd. Her er det toalettmapper i utallige varianter, strikkede luer og votter, dukkeklær og barneklær. Velkommen inn i Meretes julehus for en hyggelig førjulshandel!
 
 
Mirka
Hos Mirka får du nydelig polsk julemat, og alt er hjemmelaget! Her finner du dumplings, kålruletter, fylte pannekaker, zurek (surdeigssuppe) og søt gjærbakst. Er du på gavejakt har hun også fargerike kopper, te og sirup! Stopp innom for et varmt måltid eller gavetips! 
 
 
Morten Golimo FineArt Photography
Morten Golimo er kunstfotograf og er kjent for sine stemningsfulle naturbilder blant annet fra Jæren. «Jeg tar bilder for hjerte og sjel», sier han om bildene sine som i år også vil være tilgjengelige i mindre formater – ypperlig til utsmykning av hjem og arbeidsplass.
 
 
Norway Life
Elsker du oliven (eller kjenner noen som gjør det)? Da er dette juleboden for deg! Her får du tak i økologiske oliven fra Hellas og Italia og tørket frukt. Olivenene du finner her er i alle varianter; marinerte i chili eller hvitløk, fylt med chili, paprika, sitron eller ost. Tørkede tomater, ingefær, mango og papaya og fylte paprika! Stopp innom for en smaksprøve!
 
 
NovaStudio Tiffany Art
Marzena står bak NovaStudio som lager farget glasskunst ved bruk av Tiffany-metoden. Dekorative og funksjonelle produkter til hjemmet, lamper og smykker er håndlaget i studioet hennes på Rennesøy. Her finner du unike og nydelige gaver!
 
 
Peter Lukas
Peter Lukas står bak bokserien «Forandring», og i år kom han ut med «Forandring Stavanger». Boken viser utviklingen i byen gjennom bilder og på julemarkedet i Byparken kan du sikre deg et eksemplar, direkte fra forfatteren selv!
 
 
Pryd Brodering
Pryd lager strykemerker med mening, og broderer på klær, tilbehør og veggpryd. Den pittelille broderingsbedriften vil gjøre det lettere for deg å ta vare på klærne du allerede har, med lokalproduserte strykemerker fra Østre bydel.
 
 
Prymo Skorsteinskake
Prymo lager skorsteinskake (Kürtőskalács) som stekes i ovn. Den søte deigen vikles rundt en trestang og rulles i sukker før den bakes i ovn til den er gyllenbrun. Til slutt drysses ulike smaker over den varme kaken, og du kan velge mellom kanel, nøtter, kokos, kakao eller vanilje. Fysen på noe digg? Da har du kommet til rett sted!
 
 
Sandi
Sandi er det mest rosa konditoriet i Stavanger og holder til i Pedersgata 42. Sandra gjorde business av hobbyen sin for kort tid siden og åpnet bakeriet så nylig som i desember! Her finner du cupcakes, kaker, èclairs og mye mer. En virkelig søt opplevelse!
 
 
Stavanger Blomster
Bente hos Stavanger Blomster er faglært blomsterdekoratør, og har jobbet med blomster i mange år. Hun startet Stavanger Blomster for litt over ett år siden, og på Julemarkedet vil hun ha med forskjellige kranser, gran-/ einernisser, jule-/ adventsdekorasjoner, trær, diverse julepynt og sine koselige håndtova ullnisser. Finner du ikke det du er på jakt etter så lager hun det på bestilling til deg!
 
 
Stavanger kvinnesenter AS / Fraend Kafé
Fraend Kafé og Stavanger Kvinnesenter jobber for å skape et inkluderende felleskap og verdifulle arbeidsplasser for kvinner med minoritetsbakgrunn. På Julemarkedet i Byparken har de med seg deilig varm mat som suppe og «cruffle», og andre småretter og småkaker. De har også med hjemmelagde smykker, armbånd og øredobber – et nydelig innslag på julemarkedet i en skikkelig fin ånd.
 
 
Sviland Bistro
Sviland Bistro er en lokal bistro på Sviland som satser på god mat laget på den gode gamle måten, og på julemarkedet serverer de nissegrøt som er hjemmelaget på melk fra Sviland – det er stas det! Dra innom Sviland Bistro for skikkelig julestemning!
 
 
The Cupcakery
The Cupcakery spesialiserer seg på cupcakes og andre søtsaker. Hver dessert er bakt og håndlaget med kjærlighet <3 
Liza ønsker deg velkommen med de populære pepperkakene, nybakte jule-cupcakes og cakepops!
 
 
Tone Weber Skjærpe
 
 
Vigdis Wiik
Vigdis bor på Tasta og er en glad amatør som elsker å være kreativ! Hun maler med akryl og alkoholblekk, lager smykker og julepynt i blant annet epoxy, og finner stadig nye måter å uttrykke seg på. Hos Vigdis kan du finne gaver til deg selv eller noen du er glad i! 
  
 
Vikedal Gardsmat
Bonden «innante» er tilbake på julemarkedet lørdag 17. desember! Alle i Stavanger-området liker god mat til jul, og denne helgen kan du skaffe deg bestefars håndmasserte fenalår, bestemors pinnekjøtt og andre godsaker. Den beste kvaliteten for smakfulle ganer! Tor Åge ønsker deg hjertelig velkommen innom standen!
  
 

Dette var utstillerne på julemarkedet 26.-27. november:


Alvekrystall

Asta Maskoliuniene

AvSusanne

Chili Chocolate

CID Mat AS

Florapo Sævareid

G.M.F. Kreativ

Gordons Designer Pens og Hebing Efteland

Hobbystua

Irenes Håndarbeid & Design

iUll

Kashmiri Copenhagen

Keramikeren

Kort Olivares

Kvivåg Gård

Ledaal Teppeveveri

Marta Valeria Lundberg

Merete Kristoffersen

Morten Golimo FineArt Photography

NovaStudio Tiffany Art

Pernille Hopkin og Kristel Schultheiss

Popcornleverandøren AS

Prymo Sefcsik

Skakke Røykeri AS

Stavanger Blomster

Stavanger kvinnesenter AS

Svein Iversen

Sviland Bistro

Tone Weber Skjærpe
 
 

Dette var utstillerne på julemarkedet 1.-4. desember:


Alvekrystall

AvSusanne

Chili Chocolate

CID Mat AS

Florapo Sævareid

G.M.F. Kreativ

Gordons Designer Pens og Hebing Efteland

Holen Ullverksted

Irenes Håndarbeid & Design

iUll

Janis Silins

Jåtten Skolekorps

Keramikeren

Kork Olivares

Ledaal Teppeveveri

Mablisfestivalen

Marta Valeria Lundberg

Merete Kristoffersen

Morten Golimo FineArt Photography

Prymo Skorsteinskake

Stavanger Blomster

Stavanger kvinnesenter AS / Fraend Kafé

Sviland Bistro

The Cupcakery

Tone Weber Skjærpe
 
 

Dette var utstillerne på julemarkedet 8.-11. desember:


Alvekrystall

AvSusanne

Baiba Grinhofa

Chili Chocolate

CID Mat AS

G.M.F. Kreativ

Gordons Designer Pens og Hebing Efteland

Holen Ullverksted

Irenes Håndarbeid & Design

iUll

Keramikeren

Kimati AS

Ledaal Teppeveveri

Lisbeth Risanger

Lykke og Love

LykkeLi Glasskunst

Marta Valeria Lundberg

Merete Kristoffersen

Mirka

Morten Golimo FineArt Photography

Norway Life

Prymo Skorsteinskake

Sandi

Stavanger Blomster

Stavanger kvinnesenter AS / Fraend Kafé

Sviland Bistro

Tone Weber Skjærpe

Tsjekt AS

Vikedal Gardsmat
 

Tilbake til Julemagi i byen HER.