Ikon pil tilbake Tilbake

IDDIS

Midt i Gamle Stavanger finner du byens nyeste museumsanlegg IDDIS - Norsk hermetikkmuseum og Norsk grafisk museum. 

Her kan du oppleve utstillinger om Stavangers viktige hermetikkindustri, og om menneskene som gjorde den stor. I nybyggets første etasje er det utstillinger om grafisk industri i Stavanger, og om skriftspråkets og trykkekunstens betydning for samfunnet. Trykkeriet i andre etasje viser hvordan en trykksak ble til i setteriet og trykkeriet, og til slutt gjort ferdig i bokbinderiet.

Iddis er det stavangerske uttrykket for etiketter på hermetikkbokser. Ordet etikett ble på lokal dialekt til «iddikett», som siden ble forenklet til iddis. De to museene Norsk hermetikkmuseum og Norsk grafisk museum forteller en felles industrihistorie, da det nettopp var behovet for fargerike etiketter og emballasje for den voksende hermetikkindustrien som la grunnlaget for den sterke grafiske industrien i Stavanger.

På IDDIS er det ulike og tilpassede undervisningsopplegg for skoleklasser. Gratis adgang for alle barn, ungdommer og studenter. 

I den hyggelige kafeen IDDIS Café og Brasseri kan du spise lunsj, kaker eller middag før eller etter museumsbesøket, inne eller ute i det lune og solvendte atriet. 

For mer informasjon om åpningstider, arrangementer og aktiviteter se iddismuseum.no/
 

Check Tar BYENgavekortet
Postadresse
Andasmauet 15, 4005 Stavanger

Bilder