Lekeparker i Stavanger sentrum

Publiseringsdato: 10. juli 2023
Mange vet om lekeparkene, men kanskje ikke alle. Oppdag parkene som gjør Lille store Stavanger til et kjekkere sted å være. Med et bredt utvalg klatrestativer, sklier, husker og trampoliner og andre kjekke aktiviteter, er det et perfekt sted for barna å slippe løs energien sin mellom byens shoppingmuligheter. 
Bikuben på Valberget
Dette er en splitter ny lekeplass midt i sentrum. Lekeplassen er inspirert av insikter og dyr som finnes i hager, som bier, fugler og pinnsvin, og fremmer kunnskap om byøkologi. Her finner du kanskje noen overraskelser når du kryper inn i bikuben. Parken passer for barn mellom 4 og 10 år. 
Veibeskrivelse

Ajaxparken 
Dette er en skjult lekeplass som ligger bak Aftenblad-bygget. Parken er nesten som en liten jungel, her finner du en tiger, en hai, rusjebaner og den berømte 6,5 meter høye giraffen. Du kan og ta med deg matpakken din eller kjøpe noe fra spisestedene rundt og spise på benkene og bordene som er tilgjengelige i parken. 
Veibeskrivelse

Geoparken
Parken ligger på Kjerringholmen ved Norsk Oljemuseum. Dette er annerleders lekeplass for store og små. Parken er bygd opp med elementer fra oljeindustrien og designet som et fotoavtrykk av formasjonen på Troll-feltet i Nordsjøen. En fargerik og underholdende park hvor det er god plass til å leke, spise og nyte den fantastiske utsikten til Bybrua. 
Veibeskrivelse
   

Bjerkstedparken
Den flotte store parken kan smykke seg med verdens største sjakkbrett for sjakketusiaster. Her må du flytte brikkene med kroppen din og ikke bare fingrene. Går du et stykke bort inner du en borg med klatrestativer, en sklie mellom trerne og mulighet for å spise matpakken. 
Veibeskrivelse

Skateparken / Hermetikkparken
Kjelvene skatepark,  som ligger bak Johannekirken i Øst er blitt en stor attraksjon for store og små. Her kan du vise frem skateferderighetene dine eller spille basketball. Like ved skateparken ligger Hermetikkparken. som er designet med utgangspunkt i områdets historie. Temaet er "hermetikk, fisk og fiske". Her finner du bølgede planflater som er perferkt for avslapping og lek. 
Veibeskrivelse

Tou scene
Lekeplassen med den fantastiske utsikten. Her kan hele familien kose på klatrestativet. Ta med deg matpakken eller kjøpe noe fra Fortau som du kan nyte på en av lekeplassens benker- eller bare ta med deg en piknikteppe og slå deg ned. 
Veibeskrivelse
 
   

Kos dere i Lille store Stavanger og alt den kjekke byen har å by på!
Guide

Les mer