Leie torgbod?

De siste årene har det hver lørdag gjennom hele sommerhalvåret vært arrangert marked på Torget i Stavanger - denne sesongen er intet unntak! Sesongen er i gang lørdag etter påske og varer til siste lørdag i høstferien, og åpningstidene er kl. 11:00-16:00 hver lørdag.

Torgbodene fylles opp av markedshandlere med lokale produkter. Her finner du tepper, ørepynt, sjokolade, keramikk og mye, mye mer. Innhold vil variere fra helg til helg, men noen faste markedshandlere vil du etterhvert kjenne igjen. Under Siddisdagene er også Bondens Marked Rogaland med! Ettersom dette er et utendørs marked vil lørdager med kraftig vind og nedbør bli avlyst.

Lørdagsmarkedene er godt etablert, men Torget er hyppig besøkt også på hverdagene. Kunne du tenke deg å leie en torgbod enten en hverdag eller lørdag? Er du nysgjerrig? Sving innom Torget en lørdag i sommerhalvåret!

Informasjon til deg som ønsker å leie torgbod

Bodene
Det er seks boder på Torget - bodene kan åpnes opp og brukes på begge sider, og kan derfor benyttes av to markedshandlere på én gang. Det er også mulig å leie en hel torgbod og ha varer på begge sider. Inne i boden er det hyller som er 2,5 m brede og 0,5 m dype. I tillegg er det en stor skuff som er 1 m dyp og tåler mye vekt. To bord er også en del av interiøret.
I tillegg til å leie ut bodene legger vi til rette for å ha med egne telt og foodtrucks.

Betingelser
Vi ønsker at det skal være et variert tilbud på Torget som både henvender seg til lokalbefolkningen og til turistene. Produktene som skal selges i bodene, teltene og foodtruckene skal være av god kvalitet, ha en miljøvennlig (kortreist) profil og i hovedsak ha lokal forankring.

Alle markedshandlerne vil bli vurdert etter disse kriteriene i tillegg til leieperiode og sammensetningen av markedshandlerne totalt. For å sikre en viss variasjon, fornyelse på markedene og en mer rettferdig fordeling av plasser for deltakerne kan man kun reservere samme torgbod i 2 uker. Det vil ikke være mulig å benytte samme bod hele sesongen.

Som markedshandler plikter man å ha åpent i åpningstiden som er fra kl. 11:00-16:00. Dersom man leier boden for hele uken må man ha åpent minimun torsdag-lørdag. Man skal holde boden og området rundt rent og ryddig i åpningstiden, og dersom noe blir ødelagt i bod eller telt må dette meldes inn til Stavanger Sentrum AS. Man forlater boden i samme stand som man overtok den. Strøm er inkludert i leiepris (foodtrucks etter egen avtale).

Leiepriser 2023
Alle priser er eks mva.

Ordinært lørdagsmarked:
 • Leie torgbod: 240,-
 • Leie plass til eget telt: 120,-
 • Leie plass til foodtruck: 160,-
Hverdager:
 • Leie torgbod: 140,-
 • Leie plass til eget telt: 80,-
 • Leie plass til foodtruck: 100,-
Siddisdager:
 • Leie torgbod: 360,-
 • Leie plass til eget telt: 240,-
 • Leie plass til foodtruck: 300,-

NB: For foodtrucks som allerede har egne avtaler med Stavanger kommune gjelder andre priser.

Ønsker du å delta?
Driver du med håndverk, produserer mat eller er kunstner, og ønsker å selge produktene dine kan du søke oss om plass på Torget:
 • Søknadsskjema for perioden april-juni finner du HER
 • Søknadsskjema for perioden juli-oktober finner du HER

Har du spørsmål kontakt oss enten via epost post@byen.no eller per telefon 51 89 51 51.